Ucraina a anunțat sâmbătă moartea celui de-al cincilea general rus în trei săptămâni de război. Este vorba despre generalul-locotenentului rus Andrei Mordvciov, comandantul Armatei a VIII-a ruse din cadrul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, ucis în 19 martie, în Cernobaievka, regiunea Herson. 

Forțele armate ucrainene anunță moartea a celui de-al cincilea general rus

Conform declarațiilor consilierului ministrului ucrainean de interne Vadim Denisenko, făcute la postul de televiziune local Rada, nici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial Uniunea Sovietica nu a pierdut atât de mulţi generali în doar trei săptămâni. Denisenko a spus că nu are nimic împotrivă ca așa ceva să se mai întâmple dacă invadatorii continuă agresiunea.

Conducătorii ruși uciși până acum

Primul general rus care a fost ucis în conflictul armat din Ucraina a fost Magomed Tușaev, care a murit în data de 26 februarie, lângă Kiev. La 15 martie și-a pierdut viața generalul Oleg Mitiaev, comandant al unei divizii ruse motorizate.

General-maiorul Vitali Gherasimov, şef de stat major şi prim-adjunct al comandantului Armatei 41-a din cadrul Districtului militar Centru al Rusiei, a fost ucis în luptele de la Harkov, iar generalul Andrei Kolesnikov - comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului militar Est (Extremul Orient) al Federaţiei Ruse - la 11 martie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.