Ziua 23 a războiului din Ucraina este marcată de președintele rus Vladimir Putin cu un miting în stil nord-coreean pentru a aminti cea de-a opta aniversare de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia. Evenimentul se desfășoară pe stadionul Luzhniki din Moscova și este, de fapt, o manifestație pro-război, la care se adresează liderul de la Kremlin. 

Vladimir Putin a organizat un miting pro-război pe un stadion din Moscova

Stadionul este plin de oameni care celebrează, la ordinul autorităților ruse, anexarea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă. Presa rusă scrie că aproape 100 de mii de oameni sunt pe stadion, iar aproximativ 130 de mii în afara acestuia.

Câțiva reporteri străini aflați la fața locului au scris pe Twitter că mulți dintre participanți sunt angajați la stat care au fost luați de la muncă și transportați cu autobuzul până la stadion, iar alții au fost luați direct de pe stradă și aduși forțat la eveniment.

Pe stadion, oamenii urmăresc un videoclip cu steagurile ucrainene care ard, în timp ce prezentatorii evenimentului poartă geci care au inscripționate pe piept litera „Z”, simbol al conflictului armat deschis de Rusia în Ucraina.

Oamenii, plătiți să participe la eveniment

The Guardian scrie că studenții și angajații care au fost aduși la eveniment au fost înștiințați că vor fi plătiți suplimentar sau că vor primi o zi de vacanță. Raportările din mediul virtual arată că marea majoritate a mulțimii de la miting este plătită, unii primind între 300 și 1.400 de ruble.

Citeste si:
Ucraina va cumpăra gaze în comun cu ţările Uniunii Europene
Ucraina va cumpăra gaze în...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.