Scene cutremurătoare au loc în orașul ucrainean Mariupol din regiunea Donețk. Ucrainenii sunt nevoiți să își îngroape morții chiar în parcul central din oraș după ce soldații ruși nu permit locuitorilor să meargă la cimitir.

Ucrainenii morți din Mariupol, îngropați în parcul central

Viceprimarul Serghei Orlov susține că locuitorii își îngroapă morții în gropi comune, deoarece nu au destul loc. Gropile sunt săpate în Grădina Orașului, Parcul Central de Cultură și Agrement al Copiilor. Periferiile orașului sunt închise, iar armata rusă nu îi lasă pe oameni să intre în cimitire.

„În primul rând, au fost oameni îngropați la Cimitirul Central, care a fost închis de patruzeci de ani. Acum nu mai este loc acolo. Prin urmare, multe persoane decedate sunt îngropate în Grădina orașului. Sunt unii care îi îngroapă în curțile lor”, a spus Orlov viceprimarul Serghei Orlov

În data de 13 martie, numărul persoanelor decedate era estimat la aproximativ 2.400 de morți. Aceștia însă sunt doar cei care au putu fi găsiți. Mulți civili au decedat în timpul bombardării clădirilor și au rămas sub ruine.

„Trebuie să înțelegeți că acestea sunt cadavre găsite pe stradă. Mai sunt oameni sub dărâmături despre care nu știm nimic. Prin urmare, această cifră poate fi cel puțin dublă”, a mai spus viceprimarul.

Rusia ar fi pornit Al Treilea Război Mondial

Vladimir Zelenski a declarat că este foarte posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja (Al Treilea Război Mondial - n.r.). Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus. Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial. Nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a declarat Zelenski, pentru NBC News.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.