Marina Ovsianikova este jurnalista din Rusia care a devenit cunoscută în întreaga lume, după ce a intrat în direct cu o pancartă prin intermediului căreia le-a transmis celor de acasă ce ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Gestul ei a fost catalogat de Moscova drept „huliganism”, femeia fiind reținută pentru 14 ore, timp în care nimeni nu a mai știut nimic de ea.
 

Marina Ovsianikova vrea să rămână în Rusia

Imediat după ce a fost eliberată, jurnalista a oferit și o serie de declarații despre gestul pe care l-a făcut, simțindu-se rușinată de faptul că ani la rând a mințit poporul rus și l-a „spălat pe creier”. Marina Ovsianikova a primit o amendă în valoare de 30.000 de ruble, ceea ce înseamnă acum 250 de dolari.

"Nu vreau să părăsesc ţara noastră. Sunt patrioată, fiul meu şi mai mult. Nu vrem să plecăm sub nicio formă, nu vrem să mergem nicăieri", a spus jurnalista pentru revista germană Der Spiegel, potrivit AFP.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a urmărit și el cazul jurnalistei și a declarat că vrea să îi ofere acesteia azil, ajutor pe care ea l-a refuzat. A mărturisit că ea și fiul ei sunt patrioți și nu vor să plece din țara lor, indiferent de situație. Deși pare că a scăpat doar cu o amendă, situația nu este chiar atât de simplă. Marina Ovsianikova riscă o urmărire penală şi o pedeapsă cu ani grei de închisoare.

"Este un război împotriva unui popor frate! Nicio persoană sănătoasă nu poate accepta acest lucru", a mai zis ea.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.