Gestul pe care l-a făcut Marina Ovsianikova, jurnalista din Rusia care a protestat în direct împotriva războiului lui Vladimir Putin, a fost apreciat de întreaga lume. Deși știa că riscă să fie închisă, din cauza unei noi legi pe care a dat-o liderul de la Kremlin, femeia nu a mai suportat să îi mintă pe ruși în legătură cu ceea ce se petrece în realitate în țara vecină.

Marina Ovsianikova, amendă de 30.000 de ruble

Astfel, Marina Ovsianikova a apărut cu o pancartă, în direct, pe care era scris: „Nu credeți propaganda. Cei de aici vă mint". Înainte ca pe post să fie difuzate alte imagini, mesajul ei ajunsese deja la milioane de oameni. În plus, jurnalista a făcut și o filmare care a fost distribuită masiv pe social media și în care și-a explicat gestul.

„Ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă. Iar Rusia este statul agresor. Responsabilitatea pentru agresiune o poartă o singură persoană, iar acea persoană este Vladimir Putin. Tata este ucrainean, mama este rusoaică, ei nu au fost niciodată dușmani. Din păcate, lucrez la Canalul 1 de câțiva ani, lucrez cu propaganda Kremlinului. Acum îmi este rușine. Îmi este rușine că am permis să apară minciuni pe ecranele TV”, a spus jurnalista, pe rețelele sociale.

Marina Ovsianikova a fost reținută timp de 14 ore, cât timp a durat ancheta, iar multă lume a crezut că femeia al cărei gest a fost considerat drept „huliganism”, a fost ucisă. În timp ce ea primea amenda de 30.000 de euro, ceea ce înseamnă 250 de euro, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis că este pregătit să îi ofere femeii „protecție consulară”, iar Volodimir Zelenski i-a mulțumit pentru tot ceea ce a făcut.

Le sunt recunoscător rușilor care nu încetează să încerce să arate care este adevărul, celor care luptă cu dezinformarea și le spun prietenilor ce se întâmplă de fapt. Și, personal, vreau să-i mulțumesc acelei femei care a intrat în studioul Canal 1 cu un afiș anti-război”, a transmis Zelenski.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Imediat după ce a fost eliberată, Marina Ovsianikova a dat câteva declarații și a promis că va vorbi pe larg despre cele petrecute, doar că are nevoie de odihnă, deoarece nu a dormit de câteva ore bune.

„Vreau să le mulțumesc tuturor pentru susținere... prieteni, colegi. Au fost zile foarte, foarte grele în viața mea, pentru că am petrecut practic două zile fără somn. Ancheta a durat peste 14 ore și nu mi-au dat voie să iau legătura cu cei dragi, apropiați. Nu mi-au oferit niciun sprijin juridic și de aceea mă aflam într-o situație destul de dificilă. Voi da toate declarațiile mâine, pentru că astăzi am nevoie pur și simplu să mă odihnesc”, a declarat Marina Ovsianikova, conform digi24.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.