Volodimir Zelenski a dat câteva declarații postului NBC News, în care a pus accentul că este foarte posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial. Președintele Ucrainei a mai vorbit și despre faptul că rezultatul războiului început de Putin pune în joc „întreaga civilizaţie”.

Zelenski a oferit un nou interviu

Zelenski a fost întrebat dacă a înţeles preocupările preşedintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca, iar răspunsul său nu a întârziat să apară. Liderul Ucrainei i-a spus lui Lester Holt, prezentatorul emisiunii NBC Nightly News, că nici în momentul în care a început cel de-al Doilea Război Mondial nimeni nu a știut exact când va începe războiul la scară largă.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja (Al Treilea Război Mondial - n.r.). Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus. Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial. Nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a declarat Zelenski, pentru NBC News.

Președintele Ucrainei se află în Kiev, de la începeutului războiului pe care la Vladimir Putin l-a început în țara sa și cere în continuare închiderea cerului deasupra Ucrainei, pentru a nu-și mai pierde viața și alți oameni. Acesta a mai precizat că și dacă trupele armate ruse vor cuceri pământurile lor, nu vor reuși să ia demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor, pe care au demonstrat în repetate rânduri că o iubesc și o respectă.

„Pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor”, a mai zis Volodimir Zelenski, pentru sursa menționată.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.