Curtea Internaţională de Justiţie (CPIJ), cel mai înalt tribunal al ONU, a cerut miercuri Rusiei să-şi suspende imediat operaţiunile militare din Ucraina. 

CIJ (ONU) cere Rusiei să își suspende operațiunile militare din Ucraina

„Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean", a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a CIJ, al cărei sediu este la Haga.

CIJ mai arată că Rusia trebuie să garanteze și că toate forţele aflate sub controlul său sau pe care le susţine nu mai continuă invazia în țara vecină.

Rusia a boicotat audierile din data de 7 martie şi 8 martie. Potrivit unui document scris, Kremlinul a respins competenţa Curţii cu privire la speţa prezentată de Ucraina.

Chiar dacă deciziile instituției sunt obligatorii şi nu există posibilitatea unui recurs, curtea nu deține puterea absolută cu ajutorul căreia ar putea să le pună în aplicare.

Curtea Internațională de Justiție este principalul organ judiciar al Națiunilor Unite și are sediul în Palatul Păcii de la Haga, Țările de Jos.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.