Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, își va anunța astăzi decizia după ce Kievul a cerut tribunalului ONU să oblige Rusia să înceteze războiul declanșat pe teritoriul Ucrainei.

Decizia Curții Internaţionale de Justiţie în privința războiului din Ucraina

CIJ își va pronunța decizia cu privire la invazia rusă din Ucraina în cadrul unei audieri ce va avea loc la orele 16:00 ora locală la Haga (15:00 GMT).

Ucraina a învinuit Rusia de încălcarea Convenţiei din 1948 privind genocidul şi solicită curţii să intervină pentru a opri războiul din Ucraina care are loc deja de trei săptămâni. De asemenea, Ucraina mai solicitat judecătorilor să decidă că nu există un argument din punct de vedere legal al războiului declanșat de trupele ruse.

Deciziile CIJ sunt obligatorii

Rusia a boicotat audierile din data de 7 martie şi 8 martie iar potrivit unui document scris, Kremlinul a respins competenţa curţii cu privire la speţa prezentată de Ucraina.

Chiar dacă deciziile Curții Internaţionale de Justiţie sunt obligatorii şi nu există posibilitatea unui recurs, curtea nu deține puterea absolută cu ajutorul căreia ar putea să le pună în aplicare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.