Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a transmis un mesaj de mulțumire Marinei Ovsiannikova, angajata televiziunii ruse Pervîi Kanal, care a întrerupt o emisiune, luni seară, cu o pancartă pe care a scris scria „Nu războiului”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a mulțumit jurnalistei Marina Ovsiannikova, angajată a televiziunii ruse, pentru gestul ei curajos care a impresionat o lume întreagă. Jurnalista a afișat, în timpul principalului jurnal de știri, o pancartă pe care scria ”Nu războiului. Nu crede propaganda. Te mint aici. Rușii sunt împotriva războiului”.

Volodimir Zelenski: Sunt recunoscător acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război

„Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război. Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a transmis președintele Ucrainei, potrivit știrileprotv.ro.

Pentru gestul său incredibil de curaj, jurnalista, mamă a doi copii, riscă 15 ani de închisoare, ea fiind acuzată de „discreditarea folosirii forțelor armate ruse”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.