O jurnalistă din Rusia a demonstrat că nu se teme de toate legile date de Vladimir Putin în contextul războiului pe care l-a început în Ucraina și pe care l-a numit „operațiune militară specială”. Toți cei care folosesc alte cuvinte pentru a descrie invadarea țării vecine sau care sunt împotriva liderului de la Kremlin riscă să facă 15 ani de închisoare. 

Yevgenia Albats nu se teme de legile lui Putin

De la începutul războiului și până acum, peste 14.000 de ruși au fost închiși, deoarece au decis să iasă în stradă și protesteze împotriva războiului. O jurnalistă independentă din Rusia, pe numele său Yevgenia Albats, nu se teme de aceste legi și a continuat să își facă meseria la fel ca și până acum. Ea a mărturisit că îi este rușine de faptul că taxele pe care le plătește statului se transformnă în bombe pentru Ucraina, care ucid oameni.

”Îmi este rușine că taxele mele se transformă în bombe care ucid oameni în Ucraina. Vreau să îngenunchez și să spun că îmi pare atât de rău. Îmi pare atât de rău că țara mea vă face asta, oameni buni”, a declarat jurnalista, pentru CNN.

Jurnalista a fost întrebată, de asemenea, dacă nu se teme pentru faptul că ar putea fi aruncată în spatele gratiilor din cauza afirmațiilor pe care le-a făcut, iar în momentul acela a făcut o serie de afirmații care au surprins pe toată lumea. Femeia nu doar că a spus că nu se teme de lucrul acesta, dar nu îi este frică nici măcar de faptul că ar putea fi ucisă, argumentând ea că nimeni nu i-a promis că va trăi veșnic.

”Este prea târziu pentru mine să mă tem. Pot să mă omoare. Nimeni nu mi-a promis că voi trăi pentru totdeauna”, a mai afirmat jurnalista.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.