Un jurnalist american, colaborator la cotidianul The New York Times a fost omorât de trupele rusești în apropierea Kievului, potrivit șefului poliției din regiune.

Jurnalist american, ucis în apropiere de Kiev

Jurnalistul american, Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, a fost omorât de soldații ruși în momentul în care aceștia au început să împuște o mașină în apropiere de orașul Irpin.

Un alt jurnalist care se afla cu Brent în aceeași mașină a fost rănit și transportat de urgență la spital pentru a i se acorda tratamentul necesar, conform primelor informații.

Alți doi corespondenți de presă au fost răniți în urma atacurilor armate ale forțelor ruse, potrivit unei noi postări a șefului poliției regionale. Victimele au fost transportate la un spital din capitala Ucrainei.

Cine sunt frații Renaud

Brent Renaud, în ultimii săi 20 de ani din viață a produs filme și programe de televiziune împreună cu fratele său Craig, potrivit imdb.com.

Frații Renaud sunt renumiți în special pentru poveștile uimitoare a oamenilor din zonele critice pe care le aduc în fața telespectatorilor. Proiectele lor despre războaiele din Irak și Afganistan, cutremurul din Haiti, tulburările politice din Egipt și Libia, lupta pentru Mosul, extremismul din Africa, violența cartelurilor din Mexic și criza tinerilor refugiați din America Centrală sunt unele dintre cele mai splendide investigații si documentare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.