Un tren de pasageri care se îndrepta spre gara din Lîman pentru a lua refugiații ucraineni care erau evacuați din estul Ucrainei a fost atacat de soldații ruși. Compania naţională de transport feroviar a Ucrainei a anunțat că un conducător al trenului a fost ucis.

Tren de pasageri atacat de ruși

Forțele ruse au atacat trenul lângă stația Brusin, din regiunea Donețk. Un conducător a fost ucis, iar un alt angajat a fost rănit și dus la spital.

Trenul urma să ajungă în gara din Lîman unde trebuia să preia mai mulți locuitori, printre care și 100 de copii ce urmau să fie evacuaţi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Atac aerian asupra bazei militare de la Iavoriv

Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

Primarul din Dniprorudne a fost răpit de ruși

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că primarul orașului ucrainean Dniprorudne a fost răpit de forțele armatei ruse.

Retail jobs

Evghenii Matveev este al doilea primar ucrainean care este răpit de soldații armatei ruse.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.