Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că primarul orașului ucrainean Dniprorudne a fost răpit de forțele armatei ruse.

 

Primarul din Dniprorudne a fost răpit de ruși

Evghenii Matveev este al doilea primar ucrainean care este răpit de soldații armatei ruse. Ministrul Kuleba susține că "criminalii de război ruși" l-ar fi răpit pe Matveyev.

"Obținând un sprijin local zero, invadatorii apelează la teroare. Fac apel la toate statele și organizațiile internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației", a spus ministrul.

Primarul din Melitopol a fost răpit

Mii de ucraineni au ieșit în stradă în Melitopol și au protestat sâmbătă, după ce primarul orașului, Ivan Fedorov, a fost răpit de soldații armatei ruse din cauza că a refuzat să coopereze. Zelenski a spus că răpirea primarului este o „crimă împotriva democrației”.

Procurorul regional de la Lugansk a declarat că Fedorov ar fi comis infracțiuni la adresa rușilor și era investigat


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.