Mii de ucraineni au ieșit în stradă în Melitopol și protestează după ce primarul orașului, Ivan Fedorov, a fost răpit de soldații armatei ruse din cauza că a refuzat să coopereze. Zelenski a spus că răpirea primarului este o „crimă împotriva democrației”.

Proteste masive în Melitopol după ce primarul a fost capturat de ruși

În Melitopol a fost întrerupt accesul la internet pentru ca populația care protestează să nu poată comunica cu alte persoane și să nu poată transmite informații de la fața locului, astfel, protestul să nu se amplifice.

Populația orașului a ieșit în stradă și cere eliberarea primarului Ivan Fedorov după ce acesta a fost luat pe sus de forțele armate ruse și dus într-un loc necunoscut. Fedorov este acuzat că ar fi provocat niște crime la adresa comunității rusofone. Primarul Ivan Fedorov a continuat să administreze funcționalitatea orașului chiar dacă acesta a fost cucerit de trupele ruse săptămâna trecută.

O crimă împotriva democrației

Anton Gerașcenko, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei a anunțat că primarul din Melitopol a fost răpit vineri seara, fiind prima persoană care a vorbit public despre răpirea primarului. Gerașcenko susține că Fedorov a refuzat să coopereze cu rușii.

Acesta a menționat că zece persoane au intrat în centrul de criză, i-au pus o pungă pe cap edilului și l-au luat pe sus, ducându-l într-un loc necunoscut.

La scurt timp după aceea, procurorul regional de la Lugansk a declarat că Fedorov ar fi comis infracțiuni la adresa rușilor și era investigat. Zelenski însă a declata că aceasta este o crimă împotriva democrației.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.