Rusia a amenințat că va ataca convoaiele din Ucraina ce transportă ajutor militar străin, conform mass-mediei ucrainene.

Rusia ar avea în plan să atace convoaiele cu ajutor din Ucraina

Deputatul rus, Serghei Ryabkov, a declarat că Rusia a avertizat SUA că vor ataca convoaiele cu arme străine aduse în Ucraina, potrivit presei ruse RIA Novosti, citată de Kyiv Independent.

"Rusia a avertizat Statele Unite despre consecințele transferului de arme către Ucraina. Convoaiele de arme străine, care sunt furnizate Ucrainei, vor fi ținte legitime pentru Forțele Armate Ruse."

Acesta a mai menționat că listele cu sancțiuni personale împotriva Statelor Unite și Occidentului au fost întocmite și vor fi făcute publice în cel mai scurt timp. Totodată, Riabkov a afirmat că Rusia ar fi pregătită să reia dialogul cu SUA în legătură cu securitatea, dacă Washingtonul este pregătit.

Ce spune NATO despre această amenințare

Riabkov a menționat că „nu aș spune că propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate rămân pe deplin valabile, deoarece situația s-a schimbat”.

Cu câteva zile în urmă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atenționat că atacul rusesc asupra transporturilor cu arme și muniții trimise în sprijinul Ucrainei în urma invaziei Rusiei ar fi o escaladare periculoasă a războiului care se desfășoară în Europa de Est.

„Aliații ajută Ucraina să își susțină dreptul la autoapărare, care este consacrat în Carta ONU”, a declarat Stoltenberg în urma unei întâlniri cu Trudeau, premierul spaniol, Pedro Sanchez și prim-ministrul leton, Arturs Krišjānis Kariņš la baza Adazi.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

"Rusia este agresorul, iar Ucraina se apără. Dacă există vreun atac împotriva vreunei țări NATO, a unui teritoriu NATO, atunci se va declanșa articolul 5".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.