În magazinele din Republica Moldova nu se mai găsește sare. Oamenii au creat o panică în urmă cu câteva zile după ce au realizat că resursele de sare sunt pe sfârșite, iar în magazine rafturile se golesc tot mai repede. De frica războiului și crizei, cetățenii își fac provizii în cantități industriale.

În Republica Moldova nu se mai găsește sare

Oamenii au luat cu asalt piețele și magazinele din Republica Moldova după un zvon că nu ar mai fi sare în vânzare. Autoritățile au asigurat populația că nu este cazul unei crize a alimentelor, la moment țara este aprovizionată cu de toate, însă oamenii din cauza fricii și a panicii colective golesc irațional rafturile magazinelor.

Unul dintre alimentele de bază despre care se spune că nu se mai găsește pe nicăieri este sarea. Republica Moldova importa o mare parte din sare din Ucraina, însă din cauza războiului importul a fost oprit. Acest lucru a făcut pe mai mulți patroni ai lanțurilor de magazine din țară să scoată sarea din vânzare pentru a o vinde mai târziu cu un preț mult mai mare sau la unele magazine, acum sarea se vinde doar persoanelor care vor să cumpere o cantitate mai mare, de exemplu un sac întreg.

Importurile de produse din Ucraina, Rusia sau Belarus vor fi înlocuite

Ministrul Economiei din Moldova, Sergiu Gaibu, a declarat că nu a observat o criză a alimentelor în magazinele din țară. Totuși, acesta a recunoscut că există deficit de sare, însă au fost găsite alternative de import pentru sare din alte țări. Ministrul asigură populația că această problemă se va rezolva în scurt timp, iar oamenii sunt rugați să nu își facă provizii nesăbuite. Importurile de produse care până acum se făceau din Ucraina, Rusia sau Belarus vor fi înlocuite cu alte țări.

”Am fost și eu la magazine, nu am văzut rafturi goale. Eu sunt sigur că lucrul acesta (n.r. - deficitul de sare), chiar dacă se întâmplă, se întâmplă temporar. Întra-adevăr, posibil unele persoane pot să achiziționeze (produse, n.r.) în cantități mai mari din cauza acestor induceri în eroare. Dar logistica va suplini din nou aceste deficite temporare și, respectiv, se va pune la dispoziția consumatorilor. Nu este o problemă, indiscutabil”, a spus Sergiu Gaibu.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.