Patronul lui Șahtior Donețk a oferit un interviu important pentru Forbes Ucraina în care a vorbit despre sumele imense de bani pe care le-a pierdut de la începutul războiului și până la momentul actual. Rinat Akhmetov a refuzat să își abandoneze țara în această perioadă și a donat oricât de mulți bani a fost nevoie pentru ucraineni.

Rinat Akhmetov, de vorbă cu jurnaliștii de la Forbes Ucraina

Rinat Akhmetov este considerat cel mai bogat om din Ucraina și a profitat de acest lucru, donând o mulțime de bani pentru cei aflați la nevoie în țara vecină, unde bombardamentele continuă de 15 zile și care au făcut mii de victime. Din cauza atacurilor milioane de ucraineni au decis să se refugieze în alte țări pentru a scăpa cu viață, dar speră că într-o zi se vor putea întoarce acasă.

În ceea ce privește averea pe care o deține patronul lui Șahtior Donețk, de când Ucraina a fost invadată de ruși, aceasta a scăzut de la 14 la 6 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă enorm, dar nu regretă nimic. Acesta a înființat o fundație care se ocupă cu oferirea de apă, mâncare și medicamente în cele mai afectate zone din Ucraina.

"Toate firmele noastre se concentrează în aceste momente pe sprijinirea oamenilor. Fundația pe care am înființat-o încearcă să ofere apa, mâncare și medicamente în zonele dificile. Am ajutat și armata cu tot ce ni s-a cerut.

Sunt în Ucraina și nu voi pleca. Împărtășesc aceleași sentimente cu toți ucrainenii: abia aștept să obținem victoria în acest război. Apoi vom începe să reconstruim o țară mai fericită și mai prosperă. Voi pune la dispoziție tot ce am pentru a ne îndeplini acest țel", a declarat Rinat Akhmetov, pentru Forbes Ucraina.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.