Rinat Akhmetov este patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk și, de asemenea, considerat cel mai bogat om din Ucraina. Acesta este șocat de ceeea ce se petrece acum în țara lui, iar presa ucraineană scrie că a donat deja undeva la peste 9 milioane de euro și a declarat că va face tot ceea ce îi va sta în putință pentru a-i ajuta pe ucraineni.

Rinat Akhmetov, despre războiul din Ucraina

Cea mai mare dorință a sa este ca Ucraina să fie la fel cum era înainte și este dispus să ajute cu și mai mulți bani, după ce terminarea războiului, pentru ca țara lui să revină la normal. Mai mult de atât, Rinat Akhmetov a făcut o serie de declarații dure despre țara agresoare și despre liderul de la Kremlin, cel care de la care a pornit măcelul.

Din punctul lui de vedere, atacurile soldaților militari ruși reprezintă o agresiune militară. Ceea ce fac ei sunt niște crime de război și crima împotriva umanității. Patronul celebrei echipe de fotbal are o fundație cu ajutorul căreia ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente.

"Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării. Cât costă? Sincer, nici nu număr. Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă", a declarat Rinat Ahmetov, conform ua.tribuna.com.

Acesta a decis să facă afirmațiile acestea, în urma acuzațiilor pe care le-ar fi primit din partea lui Volodimir Zelenski, conform cărora ar fi un apropiat de-ai liderului de la Kremlin.

"Rusia este o țară agresoare și Putin un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în orașele noastre, infrastructura este distrusă, civilii mor și suferă", a declarat el, potrivit jaunenglish.com.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.