Guvernul ucrainean a anunţat joi că urmează să deschidă noi culoare umanitare în mai multe regiuni din Ucraina pentru evacuarea populației.

Noi culoare umanitare se vor deschide în Ucraina

Nu era sigur dacă culoarele umanitare menite spre a evacua civilii spre zone mai sigure au fost convenite cu Rusia sau agenţii umanitare. Vicepremierul ucrainean, Irina Vereşciuk, având responsabilitatea de Reintegrare a teritoriilor ocupate temporar, a anunţat printr-o postare pe Facebook că trei culoare sunt îndreptate spre Poltava de la Sumî, Trosteaneţ şi Krasnopillea.

Un alt coridor umanitar urmează a fi deschis de la Izium la Lozova, în regiunea Harkov, potrivit news.ro. De asemenea, Vereşciuk a anunțat că Kievul vrea să deschidă un culoar de evacuare a civililor de la Mariupol la Zaporojia.

Alte coridoare umanitare urmează să se deschidă din oraşele Bucea, Borodianka, Irpin şi Gastomel, situate la nord de Kiev. Mai multe evacuări parţiale ale populației au avut loc miercuri din aceste oraşe.

50 de autobuze cu civili ucraineni au fost oprite de armata rusă

În regiunea Sumî, astăzi, urmează să fie deschise alte trei culoare, potrivit unei postări de pe Telegram a şefului administraţiei militare a regiunii, Dmitro Jiviţki. Aceste coridoare de evacuare au drept scop evacuarea în siguranță a civililor din orașele atacate de armata rusă spre alte zone mai sigure.

Operațiune de evacuare trebuia să înceapă la ora locală 9.00 (şi ora României), a anunţat Jivițki, iar oamenii urmau să fie transferaţi la Poltava. Evacuarea din regiunea Sumî a întâmpinat dificultăți după ce 21 de persoane au fost omorâte marţi în urma unui atac al aviaţiei ruse în oraş.

Vladimir Zelenski a anunțat astăzi că aproximativ 35.000 de persoane au fost evacuate în zone sigure datorită coridoarelor umanitare. Autorităţile din Ucraina pregătesc alte şase culoare de evacuare din orașele bombardate de ruși pentru a proteja civilii. Autoritățile din Kiev au anunțat că evacuarea civililor a eșuat miercuri. Consiliul Local din Bucea a anunţat că 50 de autobuze pline cu civili au fost oprite de armata rusă în apropiere de Stoianka.

Citeste si:
Armata în România, obligatorie din nou. Ce spune premierul Nicolae...
Armata în România,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.