Un oficial de rang înalt de la Kiev a declarat că armata ucraineană trebuie să facă față agresiunilor trupelor ruse în următoarele 7-10 zile. Această rezistență ar fi necesară pentru ca armata rusă să nu obțină victorie înainte ca Vladimir Putin să fie forţat la negocieri finale.

Care sunt scopurile rușilor acum

Potrivit unui consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, Vadim Denisenko, Rusia este tot mai dornică de a obţine măcar o victorie pe teritoriul ucrainean, iar ţinele cele mai importante în acest moment sunt oraşul Mariupol, de la Marea Azov, şi capitala Ucrainei, Kiev.

„Au nevoie măcar de o victorie înainte de a fi forţaţi să intre în negocierile finale”, scrie Denisenko pe pagina de Facebook.

Timp de două săptămâni, în Ucraina se duc lupte grele pentru a ține piept invaziei armatei ruse și pentru a apăra independența țării. În tot acest timp, mii de persoane au decedat, printre care și copii, orașe și sate au fost distruse, iar mii de ucraineni au fugit din calea războiului pentru a-și salva viața.

Ziua 14 de război în Ucraina

Luni a avut loc o a treia rundă de negocieri de pace, din nou, fără nici un rezultat. Urmează o nouă rundă de negocieri între cele două delegații joi, de această dată în Turcia.

Războiul Rusia - Ucraina ajunge în ziua 14. Abia astăzi autoritățile din Ucraina au anunțat prima evacuare reușită. Pe de altă parte, Rusia a mutat un tren blindat plin de armament din Crimeea în Ucraina, a informat Pentagonul. Tot aceeași sursă a anunțat că o nouă coloană rusă se îndreaptă spre Kiev și se pregătește încercuirea capitalei Ucrainei. În paralel, Moscova a anunțat astăzi că va înceta focul, începând cu ora 09:00, în 5 orașe importante, inclusiv în Kiev, pentru a permite evacuarea civililor.

Cu o seară înainte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că nu mai vrea să insiste pentru obținerea aderării Ucrainei la NATO, iar șeful de stat american Joe Biden a anunțat interzicerea importurilor rusești de petrol, gaze naturale și cărbune în SUA. Mișcarea administrației americane va avea efect doar în ceea ce privește petrolul pe care SUA îl importă din Rusia în procent de 8% din totalul importurilor.

Citeste si:
Zelenski, despre negocierea cu Rusia: „Suntem dispuşi la un dialog,...
Zelenski, despre negocierea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.