Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a avut, marți, o convorbire telefonică in care și-a exprimat ”sprijinul puternic” pentru Vladimir Putin. 

 

 

În timp ce trupele ruse continuă invadarea Ucrainei și distrug cele mai importante orașe ale țării, lăsând în urmă numeroase pierderi de vieți omenești, presedintele din Venezuela își declară sprijinul pentru Vladimir Putin, potrivit unui comunicat de la Kremlin transmis Agerpres.

Maduro condamna NATO și SUA, dar il ”sprijină puternic” pe Putin

''Nicolas Maduro şi-a exprimat sprijinul ferm faţă de acţiunile cheie ale Rusiei, condamnând activitatea destabilizatoare a Statelor Unite şi a NATO şi subliniind importanţa combaterii campaniei de minciuni şi dezinformare lansată de către ţările occidentale'', potrivit comunicatului.

In același comunicat, Vladimir Putin ''şi-a împărtăşit punctul de vedere cu privire la Ucraina, subliniind că obiectivele operaţiunii militare speciale au fost protejarea populaţiei civile din Donbass (teritorii separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, n.red.), recunoaşterea de către Kiev a DNR şi LNR (Republicile Populare Doneţk şi Lugansk, autoproclamate, n.red.), precum şi suveranitatea Rusiei asupra Crimeei, demilitarizarea şi denazificarea statului ucrainean şi asigurarea statutului său neutru şi nenuclear'', se arată în comunicat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.