Un avion de luptă al armatei iraniene s-a prăbuşit luni într-un cartier rezidenţial din Tabriz, în nord-vestul ţării, accidentul soldându-se cu trei morţi, dintre care doi sunt membri ai echipajului, a relatat televiziunea de stat iraniană, citată de AFP şi Reuters.

Un avion de luptă iranian s-a prăbușit într-o zonă rezidențială. Bilanț: trei morți

Un avion de antrenament F-5 s-a prăbuşit în jurul orei locale 09:00 (05:30 GMT) în Monajam, un cartier din centrul oraşului Tabriz, a anunţat la rândul său directorul Centrului pentru gestionarea crizelor din provincia Azerbaidjanul de Est, Mohammad-Bagher Honarvar, pe site-ul televiziunii de stat.

Şeful Semilunii roşii din Tabriz a precizat că aparatul a lovit peretele unei şcoli, în urma impactului cei doi membri ai echipajului au decedat, precum şi un locuitor din zonă.

Reuters relata anterior că şcoala era închisă în momentul accidentului, la fel şi sala de sport. A treia persoană care şi-a pierdut viaţa este un pieton.
Şeful Centrului pentru gestionarea crizelor din provincia Azerbaidjanul de Est a indicat că " şcoala este închisă din cauza pandemiei de COVID-19".

Accidentul face obiectul unei anchete, a indicat televiziunea de stat. Agenţia oficială Irna a publicat o scurtă înregistrare video care arată pompieri stingând focul la locul prăbuşirii aparatului.

Forţele aeriene ale Iranului sunt echipate în principal cu avioane de luptă ruseşti MiG şi Suhoi datând din perioada sovietică, câteva aparate chineze, precum şi avioane F-4 şi F-5 americane pe care Teheranul le cumpărase înaintea revoluţiei islamice din 1979. În ultimii ani, Iranul a fabricat avioane de luptă Azarakhsh, o versiune autohtonă a F-5. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2022 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.