O porțiune de doi metri din Marele Zid Chinezesc s-a prăbușit în urma unui cutremur de 6,9 grade pe scara Richter care s-a produs, sâmbătă, în nord-vestul țării. Autorităţile au început imediat lucrările de reconstrucţie

Un cutremur de 6,9 pe scara Richter a provocat „o gaură" de 2 metri în Marele Zid Chinezesc

Porțiunea cu pricina datează din timpul Dinastiei Ming (1368 -1644). Aceasta se află în provincia Gansu, la 114 kilometri de locul în care s-a situat epicentrul cutremurului. Zona a fost asigurată și autoritățile au început deja lucrările de reconstrucție și restaurare.

Seismul care a provocat prăbușirea unei porțiuni din cel mai emblematic monument din China s-a produs sâmbătă, la ora locală 01:45 (vineri, 17:45 GMT). Cutremurul nu a provocat daune materiale importante și nici pierderi de vieți omenești, ci doar avarii la peste 200 de case. În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care opt au fost externate după 24 de ore. 65 de oameni au fost relocați temporar.

Detalii despre construcția gigantică

Marele Zid Chinezesc este o construcție strategică de mii de kilometri lungime, ridicată cu rol de apărare. Scopul său a fost de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Emblema țării este considerată ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 kilometri.

Prima porțiune a zidului a fost construită probabil în a doua jumătate a secolului V î.Hr, în timpul dezbinării Imperiului chinez (475-221 î.Hr.). Fiind lăsat în paragină începând cu secolul XIX-lea, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protecția guvernamentală din anul 1952, apoi a fost declarat monument istoric al Chinei. Totuși, doar o mică bucată din zid a fost reabilitată și este accesibilă turiștilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.