Ministerul pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor a ordonat afganilor să „decapiteze” manechinele-femei din plastic, expuse în vitrinele magazinelor, pe motiv că acestea ar putea fi considerate „idoli”, ceea ce contravine legii Sharia. 

Manechinele, „fără cap” din dorința talibanilor

Potrivit deciziei luate de talibani, în orașul Herat din Afganistan, manechinele pot fi expuse în vitrine numai „fără cap”. Proprietarii magazinelor care nu respectă noile măsuri riscă pedepse severe.

Oficialii guvernului taliban sunt de părere că manechinele din vitrinele magazinelor pot fi idolatrizate de către trecători, în condițiile în care idolatria este considerată un păcat în Coran. Practic, doar privind fața unui manechin-femeie este împotriva legii Sharia.

Recent, talibanii le-au interzis femeilor din Afganistan să călătorească singure, astfel că, cele care doresc să străbată distanțe lungi trebuie să fie însoțite de un bărbat din familia lor.

Retail jobs

„Femeile care călătoresc mai mult de 72 de kilometri nu pot face călătoria decât dacă sunt însoţite de un membru apropiat al familiei”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului taliban pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.