Autoritățile de frontieră au descoperit 26 de migranți care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere, verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II. În acest timp, alţi zece cetăţeni străini au fost opriţi din drumul lor pe jos către ţara vecină. Camionul era condus de un român. 

Arad: 26 de migranți descoperiți ascunși într-un camion încărcat cu frigidere, la PTF Nădlac II

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 26 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 15 cetăţeni din India, opt din Afganistan şi trei din Pakistan, majoritatea solicitanţi de azil în România", a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Restul migranților au fost capturați în zona localității Vârșand, la circa 800 de metri de linia de frontieră. Este vorba despre zece persoane care mergeau pe jos spre graniță. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt din Afganistan și aveau acte depuse prin care cereau azil în țara noastră. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.