Medicii de la centrul Walter Reed au îndepărtat un polip de trei milimetri din colonul lui Joe Biden, informează Reuters şi CNN. Săptămâna trecută, preşedintele Statelor Unite a trecut printr-o procedură de colonoscopie în cadrul controlului anual de sănătate, reaminteşte joi televiziunea CNN.
 

Joe Biden, diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la colon

Medicul preşedintelui, Kevin O'Connor, a declarat miercuri că testele efectuate asupra polipului au indicat că era vorba de un adenom tubular, o tumoare benignă, cu creştere lentă, considerată posibil pre-canceroasă. Doctorul a precizat că lui Biden i-a mai fost extirpat un polip similar în 2008 şi că momentan nu este necesară nicio altă intervenţie.

Recomandarea medicală pentru preşedinte este doar monitorizarea de rutină, iar o altă colonoscopie va trebui făcută doar peste 7-10 ani.

În cadrul procedurii de colonoscopie, Biden a fost anesteziat. De aceea, el i-a transferat temporar prerogativele prezidenţiale vicepreşedintei Kamala Harris, care a devenit astfel prima femeie care şi-a asumat - chiar dacă numai timp de 85 de minute - funcţia executivă supremă din Statele Unite.

Biden, cel mai în vârstă preşedinte american la începutul mandatului

Biden a împlinit sâmbătă 79 de ani, fiind cel mai în vârstă preşedinte american la începutul mandatului. Vizita medicală la centrul Walter Reed a fost prima de după instalarea la Casa Albă. Un memoriu al doctorului O'Connor arată că Biden "este în continuare apt pentru serviciu şi îşi îndeplineşte pe deplin toate responsabilităţile, fără nicio scutire sau compromis".

Medicul, căruia Biden i-a fost pacient încă de când era vicepreşedinte, a menţionat două domenii de "observaţie" care i-au rămas în atenţie: "frecvenţa crescută şi gravitatea 'curăţării gâtului' şi tusei în timpul discursurilor" şi o anomalie a mersului, care este "perceptibil mai ţeapăn şi mai puţin fluid decât în urmă cu aproximativ un an". Ambele simptome au fost observabile la ieşirile în public ale preşedintelui după preluarea mandatului.

Citeste si:
Cătălin Botezatu, mărturisiri cu ochii în lacrimi. A trecut prin...
Cătălin Botezatu, mărturisiri...

Însă, consemna doctorul după controlul de vinerea trecută, "preşedintele Biden este în continuare un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 78 de ani, apt pentru executarea cu succes a îndatoririlor de preşedinte, inclusiv cele de şef al executivului, şef de stat şi comandant suprem", potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.