Cel puţin cinci persoane au fost omorâte și alte 20 au fost rănite în urma unor confruntări militare în timpul unui protest în oraşul Beirut. Schimbul de focuri de armă s-a dat între militanţii grupului şiit Hezbollah şi serviciile de securitate libaneze.

Confruntare militară în Beirut între armata libaneză și militanţii grupului Hezbollah

Mişcările şiite Hezbollah şi Amal au organizat astăzi un protest privind modul în care se derulează ancheta în cazul exploziei masive produse în 2020 în zona portuară din Beirut. În urma acestei manifestații, protestarii au deschis focuri de armă, moment în care armata libanează a fost nevoită să intervină pentru a împiedica victime în rândul civililor și de a calma situația.

Din ultimele informații, în timpul confruntărilor militare dintre cele două tabere, cel puțin 5 persoane au fost omorâte iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Armata libaneză a avertizat că va trage în orice persoană înarmată

Ciocnirile violente dintre armata și militanți au avut loc în zonele Tayouneh şi Badaro, la periferia sudică a oraşului Beirut. Bilanţul final al victimelor va fi stabilit după ce situația se va ameliora. Premierul Najib Mikati s-a adresat cu un îndemn către populație de a fi calmi şi a denunţat tentativele de a provoca violenţe în Liban.

Între timp, armata libaneză a preluat pozițiile și a comunicat că va împușca orice persoană înarmată ce se află în zonele în care au loc confruntările. Aceștia au cerut oamenilor insistent să elibereze cât mai repede posibil străzile pe care au loc incidentele violente.

More of the clashes taking place today in #Beirut after #Hezbollah & #Amal called for a protest against judge #TarekBitar #Lebanon #لبنان_إنهار pic.twitter.com/xdgSVmfCXH— Larissa Aoun (@LarissaAounSky) October 14, 2021

🔴 SUIVI - #Liban : Selon le #Hezbollah et Amal, les tirs sur les manifestants sont l'œuvre d'hommes armés situés sur des toits et visaient les têtes des protestataires. Les deux mouvements demandent à l'armée d'intervenir rapidement pour arrêter les auteurs de ces actes. #Beirut pic.twitter.com/ZqxWcUUXHA

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...
— FranceNews24 (@FranceNews24) October 14, 2021

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.