Compania United Airlines a anunțat miercuri că va concedia 232 de angajați care au decis să nu se vaccineze împotriva COVID-19.

Angajații unei companii aeriene, concediați

United Airlines este prima mare companie de transport aerian care face obligatorie vaccinarea anti-COVID-19 pentru angajații săi, după ordinul executiv dat de președinții SUA Joe Biden privind vaccinarea personală angajat în firmele contractuale de la nivel federal.

''Aș fi vrut să avem vaccinați 100% din angajați, dar dintre cei 67.000 de salariați ai noștri din SUA există 232 care nu s-au vaccinat și ei vor începe procedura de terminare a contractului ', a declarat președinte-director executiv al United Airlines, Steve Kirby.

Compania care nu a impus obligativitate de vaccinare anagajaților

În prezent, 99,7% dintre angajații United Airlines sunt vaccinate complet împotriva COVID-19. După ce această companie a luat decizia vaccinării personalului său, alte companii aeriene, precum Hawaiian Airlines și Frontier Airlines, i-au urmat exemplul. Multe companii aeriene susțin vaccinarea angajaților lor, dar fără a introduce obligativitatea acestoria.

Delta Airlines rămâne cea mai mare companie aeriană americană care nu a impus obligativitatea vaccinării complete a salariaților săi, însă și în cazul său 90% din angajați se vaccinează până miercuri, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Octombrie 2021 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.