SUA a decis ca la începutul lunii noiembrie să deschidă hotarele terestre cu Mexicul și Canada pentru persoanele vacciate anti-COVID și care efectuează călătorii considerate neesenţiale. Măsura se aplică și pentru călătoriile internaționale pe cale aeriană.

 

SUA deschide hotarele pentru cei vaccinați anti-COVID

Un responsabil al Casei Albe a anunțat că încă nu se cunoaște data exactă la care această măsură va intra oficial în vigoare, însă oferă asigurări că va fi cât de curând posibil și se va aduce la cunoștință cetățenilor.

Încă din luna august, un oficial al Casei Albe anunța că Statele Unite, ale căror graniţe au fost închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele vaccinate cu schema completă.

În acest sens, Washingtonul elaborează o "abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite - din toate ţările - trebuie să fie complet imunizaţi".

Condiții pentru călătorii cu avionul

Într-o conferință de presă, oficialii americani au ma menționat că reguli similare urmează a fi adoptate și în ceea ce privește transportul aerian de persoane, potrivit Reuters.

Călătorii care ajung la granițele americane terestre sau cu feribotul vor avea nevoie doar de certificatul de vaccinare, iar persoanele care vin pe cale aeriană au nevoie și de dovada unui test COVID-19 cu rezultatul negativ.

SUA interzice accesul în țară persoanelor nevaccinate. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a anunțat că sunt acceptate vaccinurile aprobate pe teriroiul țării și cele autorizate de Organizația Mondială a Sănătății.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.