O tânără de 15 ani a murit char în ziua în care era programată la vaccinul anti-COVID-19. Familia adolescentei este îndurerată și spune că medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața tinerei.

A murit în ziua în care era programată la vaccin

Adolescenta în vârstă de doar 15 ani, Jorja Halliday din Portsmouth, Marea Britanie, a decedat în spitalul Queen Alexandra, după 4 zile din momentul în care a fost testată pozitiv cu COVID-19. Totodată, copila era programată să se vaccineze în acea zi. Mama ei, Tracey Halliday, a spus că fiica ei era sănătoasă, se ocupă cu sportul, era înconjurată de prieteni și avea toată viața înainte, potrivit The Guardian .

„Era foarte activă, îi plăcea să fie și să petreacă timp cu prietenii ei, dar și cu frații și surorile ei. Crescând, s-a transformat într-o domnișoară frumoasă ... Este devastator, pentru că întotdeauna copiii trebuie să supraviețuiască părinților” ”, a declarat mama adolescentei.

Adolescenta era infectată cu COVID-19

Mama fetei a mai menționat că fiica ei, care nu suferea de nici o boală, a avut simptome asemănătoare unei gripe înainte de a face testul PCR. Rezultatul testului a ieșit pozitiv, iar copila s-a izolat la domiciliu.

Aceasta s-a confruntat cu mari dureri în gât din cauza cărora nu a mai putut mânca. Un medic i-a prescris antibiotice, însă starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit rapid, iar ritmul cardiac a ajuns la dublul valorilor normale. Familia a decis să o ducă la spital.

„Și-au dat seama cât de grav era și mi s-a permis să o ating, să o țin de mână, să o îmbrățișez... Mi-au permis asta... Sunt încă în punctul în care nu pot să înțeleg că s-a întâmplat. Am fost cu ea tot timpul. Au încercat să o pună pe un ventilator pentru a-i oferi corpului o șansă de recuperare. Ritmul cardiac nu s-a stabilizat. Inima ei nu mai putea suporta. Au făcut tot ce se putea din punct de vedere medical, dar nu au putut să o salveze”, a mai mărturisit mama fetei.

Potrivit rezultatelor preliminare ale medicului legist, s-a constatat că Jorja avea miocardită Covid, inflamație cardiacă cauzată de virus. Mama fetei a mai spus că adolescenta a murit exact în ziua în care era programată la vaccinul anti-Covid.

Citeste si:
Începe vaccinarea antigripală. Cine va beneficia de vaccin...
Începe vaccinarea...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.