Australia va începe să îşi deschidă frontierele de luna viitoare, a anunţat vineri premierul australian Scott Morrison, la 18 luni după interdicţia impusă cetăţenilor acestei ţări de a călători în străinătate fără autorizaţie, informează AFP.

Australia redeschide hotarele pentru cetățeni după 18 luni de restricții

Scott Morrison a declarat că australienii vaccinaţi se vor putea întoarce acasă şi călători în străinătate "în următoarele săptămâni", imediat ce obiectivul de vaccinare de 80% din populaţie va fi atins.

"A venit momentul ca australienilor să li se redea viaţa. Ne pregătim pentru aceasta şi Australia va fi gata să 'decoleze', foarte curând", a declarat Scott Morrison.

El a adăugat că rezidenţii vaccinaţi ar putea sta în carantină la domiciliu timp de şapte zile la revenirea în ţară, evitând astfel o carantină obligatorie şi costisitoare de 14 zile la un hotel impus, cum este în prezent.

Australia a adoptat unele dintre cele mai stricte restricții din lume

Pe 20 martie anul trecut, Australia a introdus anumite restricţii, printre cele mai stricte din lume, privind trecerea frontierelor, ca răspuns la pandemia de coronavirus. În timpul ultimelor 560 de zile, nenumărate zboruri internaţionale au fost anulate, iar călătoriile în străinătate au fost reduse la minim.

Citeste si:
Statele Unite redeschide hotarele din noiembrie pentru persoanele...
Statele Unite redeschide...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Familii au fost separate pe mai multe continente, cetăţeni australieni fiind blocaţi în străinătate, în timp ce rezidenţi străini au rămas blocaţi în Australia, neputând să-şi vadă prietenii sau părinţii.

Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieşire din ţară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.