​​​​​Frizerii din Helmand nu mai au voie să radă sau să tundă barba bărbaților care le calcă pragul. Acest ordin a venit din partea talibanilor care spun că acest lucru încalcă interpretarea legii islamice. Persoanele care vor sfida noua regulă vor fi pedepsite.

Nu mai au voie să se radă sau să își scurteze barba

Talibanii încep să pună în aplicare vechile reguli stricte din timpul mandatului trecut, chiar dacă aceștia au promis anterior, că guvernarea lor de această dată va fi una mai blândă.

Din momentul în care talibanii au preluat puterea în statul afgan, aceștia au pedepsit dur persoanele care se opuneau regimului lor. Sâmbătă, luptătorii talibani au împuşcat mortal patru presupuşi răpitori, iar corpurile acestora au fost spânzurate pe străzile din provincia Herat.

În toate frizeriile din sudul provinciei Helmand, frizerii au fost atenționați de către talibani că trebuie să respecte legea Sharia în ceea ce priveşte tunsul părului și a bărbii.

„Nimeni nu are dreptul să se plângă”, scrie în anunţul afișat în saloanele din provincie.

Retail jobs

Frizerii, atenționați de talibani

„Luptătorii continuă să vină şi să ne ordone să nu mai tăiem bărbile. Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire pentru a ne prinde”, a declarat un frizer din Kabul.

Un alt frizer, care deține unul dintre cele mai mari saloane din provincie, a spus că a fost telefonat de o persoană care pretindea că este un oficial guvernamental. Acesta l-a atenționat să „nu mai urmeze stilurile americane” şi să nu radă sau să tundă barba nimănui.

Între anii 1996 şi 2001, pe timpul primului mandat al talibalinor, islamiştii au interzis bărbaților să poarte coafuri extravagante şi au insistat ca aceștia să-şi lase barbă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.