​​​​​Frizerii din Helmand nu mai au voie să radă sau să tundă barba bărbaților care le calcă pragul. Acest ordin a venit din partea talibanilor care spun că acest lucru încalcă interpretarea legii islamice. Persoanele care vor sfida noua regulă vor fi pedepsite.

Nu mai au voie să se radă sau să își scurteze barba

Talibanii încep să pună în aplicare vechile reguli stricte din timpul mandatului trecut, chiar dacă aceștia au promis anterior, că guvernarea lor de această dată va fi una mai blândă.

Din momentul în care talibanii au preluat puterea în statul afgan, aceștia au pedepsit dur persoanele care se opuneau regimului lor. Sâmbătă, luptătorii talibani au împuşcat mortal patru presupuşi răpitori, iar corpurile acestora au fost spânzurate pe străzile din provincia Herat.

În toate frizeriile din sudul provinciei Helmand, frizerii au fost atenționați de către talibani că trebuie să respecte legea Sharia în ceea ce priveşte tunsul părului și a bărbii.

„Nimeni nu are dreptul să se plângă”, scrie în anunţul afișat în saloanele din provincie.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Frizerii, atenționați de talibani

„Luptătorii continuă să vină şi să ne ordone să nu mai tăiem bărbile. Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire pentru a ne prinde”, a declarat un frizer din Kabul.

Un alt frizer, care deține unul dintre cele mai mari saloane din provincie, a spus că a fost telefonat de o persoană care pretindea că este un oficial guvernamental. Acesta l-a atenționat să „nu mai urmeze stilurile americane” şi să nu radă sau să tundă barba nimănui.

Între anii 1996 şi 2001, pe timpul primului mandat al talibalinor, islamiştii au interzis bărbaților să poarte coafuri extravagante şi au insistat ca aceștia să-şi lase barbă.

Citeste si:
VIDEO Talibanii pregătesc o paradă cu echipamente americane
VIDEO Talibanii pregătesc o...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.