Armata lituaniană a primit puteri extinse la granița cu Belarus în urma unei creșteri accentuate a numărului de migranți care sosesc la frontiera de est a țării.

Puteri extinse pentru armata Lituaniei la granița cu Belarus

Parlamentul lituanian a aprobat vineri un decret prezentator prezentat de președintele Gitanas Nauseda.

Modificările vor permite soldaților care patrulează cu grănicerii să oprească și să percheziționeze vehiculele și oamenii. De asemenea, ei vor putea folosi "echipament special", conform decretului, care nu dă mai multe detalii.

Guvernul de la Vilnius la acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukașenko că aduce în mod deliberat un număr mare de refugiați la frontiera externă a UE.

Lituania construiește un gard pentru a împiedica migranții

Ca răspuns la sancțiunile occidentale înăsprite împotriva fostei republici sovietice, Lukașenko a anunțat la sfârșitul lunii mai că Minskul nu va mai împiedica migranții să-și continue deplasarea spre UE.

De atunci, Lituania se confruntă cu un aflux mare de migranți din Orientul Mijlociu la granița sa de aproape 680 de kilometri cu Belarus.

Țara a declarat starea de urgență și a început să construiască un gard, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Septembrie 2021 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.