Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate deținuților din cele două închisori din Roma. Episcopul Romei a făcut acest gest pentru a-i ajuta pe prizonieri să se răcorească în una dintre cele mai călduroase veri care a fost înregistrate vreodată în Italia, potrivit The Guardian .

15.000 de înghețate trimise de Papa Francisc prizonierilor din două închisori din Roma

Cardinal Konrad Krajewski, cel care se ocupă de actele caritabile ale Vaticanului, a livrat î nghețat la închisorile Regina Coeli și Rebibbia din Roma.

Potrivit unui comunicat de presă, Vaticanul a menționat că departamentul responsabil pentru actele de caritate nu se află în vacanță pe timpul verii. Voluntarii de la Vatican au spus că și-au petrecut timpul "devotându-se, printre altele, vizitării prizonierilor și consolându-i pe suferinzi".

Una dintre cele mai călduroase veri din Italia

Micul gest evanghelic făcut de Vatican în timpul acestei veri extrem de călduroase a fost "pentru a ajuta și a oferi speranța prizonierilor din închisorile Romei” , se mai arată în comunicat.

Aproximativ 20 de deținuți din închisoarea Rebibbia au avut ocazia să-l întâlnească pe suveranul pontif în luna iunie, înainte să viziteze împreună cu el Muzeul Vaticanului.

Acest lucru a fost înregistrat drept una dintre cele mai multe căduroase în Italia. În luna august, în orașul Siracusa din Sicilia, termometrele au atins 48 de grade Celsius, aceasta fiind una dintre cele mai mari temperaturi atinse vreodată în Europa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.