Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate deținuților din cele două închisori din Roma. Episcopul Romei a făcut acest gest pentru a-i ajuta pe prizonieri să se răcorească în una dintre cele mai călduroase veri care a fost înregistrate vreodată în Italia, potrivit The Guardian .

15.000 de înghețate trimise de Papa Francisc prizonierilor din două închisori din Roma

Cardinal Konrad Krajewski, cel care se ocupă de actele caritabile ale Vaticanului, a livrat î nghețat la închisorile Regina Coeli și Rebibbia din Roma.

Potrivit unui comunicat de presă, Vaticanul a menționat că departamentul responsabil pentru actele de caritate nu se află în vacanță pe timpul verii. Voluntarii de la Vatican au spus că și-au petrecut timpul "devotându-se, printre altele, vizitării prizonierilor și consolându-i pe suferinzi".

Una dintre cele mai călduroase veri din Italia

Micul gest evanghelic făcut de Vatican în timpul acestei veri extrem de călduroase a fost "pentru a ajuta și a oferi speranța prizonierilor din închisorile Romei” , se mai arată în comunicat.

Aproximativ 20 de deținuți din închisoarea Rebibbia au avut ocazia să-l întâlnească pe suveranul pontif în luna iunie, înainte să viziteze împreună cu el Muzeul Vaticanului.

Citeste si:
VIDEO Petrecere live cu manele și băutură într-o închisoare din...
VIDEO Petrecere live cu...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Acest lucru a fost înregistrat drept una dintre cele mai multe căduroase în Italia. În luna august, în orașul Siracusa din Sicilia, termometrele au atins 48 de grade Celsius, aceasta fiind una dintre cele mai mari temperaturi atinse vreodată în Europa.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.