Focuri de armă s-au tras asupra unui avion militar italian care încerca să decoleze de pe aeroportul din Kabul.

Focuri de armă spre un avion italian ce decola de pe aeroportul din Kabul

Un avion italian C-130 a fost atacat de focuri de armă, după ce acesta ar fi decolat de pe aeroportul din Kabul. Avionul a fost nevoit să efectueze o manevră de evitare pentru a omite impactul. În cele din urmă, aeronava a fost avariată, însă nu există persoane rănite la bordul acesteia. În avion se aflau 100 de pasageri, civili afgani.

La scurt timp, agenția italiană ANSA a transmis că avionul C-130 al Forțelor Aeriene ale Italiei nu a fost ținta focurilor de armă lansate de pe aeroportul kabul, ci talibanii au tras câteva focuri în aer pentru ca mulțimea care încerca să intre forțat pe aeroport să se liniștească.

Talibanii au preluat Afganistanul

Situația din Afganistan devine din ce în ce mai tensionantă. Pe aeroportul din Kabul este un adevărat haos creat de civilii afgani care încearcă cu disperare să părăsească țara. Pe 15 august 2021, talibanii au preluat controlul în Kabul și aproape asupra întregului Afganistan.

Singurul loc necontrolat de talibani este aeroportul situat la nord de Kabul, acolo unde forțe americane și ale aliaților se ocupă de evacuarea propriilor cetățeni, dar și a cetățenilor afgani care refuză să trăiască sub dictatura talibanilor.

Talibanii au promis că vor fi foarte pașnici și nu vor încălca drepturile cetățenilor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.