Un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în regiunea capitalei Californiei cu câteva zile în urmă a scăpat de sub control miercuri, după ce a parcurs deja aproape 215 kilometri pătraţi.

Nou incendiu de vegetație izbucnit în nordul Californiei

Cel puţin două persoane rănite au fost transportate la spital cu elicopterul după ce incendiul, supranumit Caldor Fire, a devastat un mic orăşel situat la circa 80 de kilometri de Sacramento, în nordul statului California.

Mii de locuitori se pregăteau să fugă din calea flăcărilor care au devastat pădurea naţională Eldorado din 14 august, pe fondul secetei extreme şi a vânturilor susţinute. Incendiul şi-a mărit suprafaţa de opt ori în 24 de ore şi nu se afla sub control miercuri dimineaţă, potrivit ultimului raport al pompierilor.

Evacuări de urgență din cauza unui nou incendiu

Incendiul Caldor este doar unul dintre zecile de incendii care devastează vestul Statelor Unite, afectat de o secetă cronică, exacerbată în continuare de efectele schimbărilor climatice.

Miercuri, serviciile şerifului din comitatul Lake au dispus evacuarea urgentă a unei părţi a oraşului Lower Lake, inclusiv două şcoli şi un teren care găzduieşte locuinţe mobile, din cauza unui nou incendiu, supranumit Cache Fire.

"Situaţia actuală este destul de delicată. Este un eveniment foarte, foarte grav", a declarat şeriful Brian Martin într-un mesaj video pe Facebook.

Cauza incendiilor este încălzirea globală

Site-ul Lake County News a anunţat că rulote au fost distruse de flăcări şi că angajaţi ai serviciilor de urgenţă au mers din uşă în uşă, îndemnându-i pe ocupanţi să fugă din calea flăcărilor. Numărul şi intensitatea incendiilor de pădure au crescut în ultimii ani în vestul Statelor Unite, cu o prelungire a sezonului de incendii.

Potrivit experţilor, acest fenomen este legat în special de încălzirea globală: creşterea temperaturilor, creşterea numărului valurilor de căldură şi scăderea precipitaţiilor în locuri care formează un cocktail incendiar ideal, precizează Agerpres.

Citeste si:
VIDEO Un urs a dat buzna într-o casă, ademenit de mirosul...
VIDEO Un urs din California a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.