Turcia a început să construiască un zid la graniţă cu Iranul pentru a opri o posibilă invazie a refugiaţilor din Afganistan, potrivit News.ro.
Turcia ridică un zid pentru a opri refugiații din Afganistan
Mii de oameni din Afganistan sunt disperați și încearcă să părăsească ţara după ce duminică, talibanii au preluat cu forța controlul. Turcia a pornit construcția unui zid la hotar cu Iranul, pentru a împiedica un posibil val de refugiați din Afganistan. Zidul se va întinde pe distanță de 295 de kilometri și va fi acoperit cu sârmă ghimpată şi şanţuri.
”Vom intensifica munca şi vom consolida faptul că «frontiera noastră este de netrecut»”, a spus ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.
”O bună parte din el a fost finalizată. Aproximativ 150 de kilometri de şanţuri au fost săpaţi. Avanposturile de la graniţă şi zonele de bază au fost consolidate”, a mai adăugat el.
Talibanii au invadat Afganistanul
Odată cu retragerea trupelor NATO, talibanii au invadat țara și au pus stăpâni pe aceasta. În Afganistan domnește panica și haosul, iar oamenii disperați caută soluții pentru a părăsi țara cu orice preț.
Talibanii au invadat duminică orașul Kabul şi și au învins armata afgane care a fost instruită de forţele NATO în ultimii 20 de ani. Talibalii au comis o lovitură prin care au reluat controlul asupra palatului prezidenţial.
Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara de îndată, anunţând online că a făcut acest pas pentru a evita vărsarea de sânge. Se pare că acesta se află în Tadjikistan.
Talibanii i-au atenționat pe oameni că pot reveni la viața lor normală pe care o aveau și înainte, unul dintre aceștia specificând că „viaţa normală va continua într-un mod mult mai bun”.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Totul despre sigilarea dentară
Sursa: garbo.ro
-
Deutsche Bank avertizează că un val de credite neplătite în Statele Unite şi...
Sursa: futurebanking.ro
-
Câte calorii are vinul? Când și în ce cantitate este sănătos să îl bem?
Sursa: kudika.ro
-
Costică Mișaca, Taco Bell: Bucătăria mexicană e nouă pentru România, dar...
Sursa: retail.ro
-
Ucraina intensifică acțiunile ofensive lângă Bahmut
Sursa: wall-street.ro