Incendiile de vegetație din Italia fac ravagii. Acestea se extind cu repeziciune din cauza rafalelor de vânt și din cauza temepraturilor extreme care duc la izbucnirea de noi incendii. Flăcările mistuitoare se întreaptă amenințător către Roma.

Incendiile de vegetație din Italia se îndreaptă către Roma

În ultimele săptămâni, incendiile de vegetație din sudul Italiei au mistuit hectare întregi din pădurile din Calabria și de pe insulele Sicilia și Sardinia.

Pompierii ce se luptă cu flăcările au declarat că au efectuat peste 500 de operațiuni în Sicilia și Calabria în ultimele 12 ore, fiind nevoiți să folosească cinci avioane pentru a încerca să potolească flăcările. La momentul actual aceștia au menționat că situația se află sub control.

Însă incendiile de vegetație din Calabria au contribuit la mari pagube. Unele familii au fost nevoite să își părăsească locuințele, iar un bărbat a murit miercuri.

Flăcările se îndreaptă spre nordul țării

Meteorologii au transmis că există probabilitatea ca vineri temperaturile să atingă apogeul maxim în mai multe orașe, inclusiv în Roma.

Citeste si:
Pompierii români din Grecia au fost înaintați în grad
Pompierii români care au...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

În partea de nord a țării s-au răspândit valuri de căldură extreme, iar pentru a preveni o tragedie, 25 de familii au fost evacuate din propriile locuințe, în timp ce flăcările s-au răspândit prin rezervația naturală Monte Catillo, lângă suburbia Romei Tivoli.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.