Parlamentul Republicii Moldova a oferit astăzi votul de încredere noului guvernului. Acesta este condus de Natalia Gavriliţă, şefa noului guvern desemnată de preşedintele Maia Sandu.

Noul Guvern al Republicii Moldova a primit votul de încredere

Noul guvernul a primit 61 de voturi din totalul de 101 de voturi. Toate voturile pentru au fost oferite de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

La alegerile parlamentare repetate din 11 iulie, platforma PAS a obţinut o majoritate de 63 de mandate în legislativ din cele 101, iar Partidul Socialiştilor şi Comuniştilor a obținut 32 de mandate, iar cele 6 mandate rămase au revenit partidul Şor.

Natalia Gavriliţă, șefa noului Guvern şi-a prezentat programul de activitate şi lista cabinetului său de miniştri în plenul parlamentului.

Programul de activitate a noului Guvern

Natalia Gavriliță a declarat că Programul “Moldova vremurilor bune” numără printre priorităţi reforma justiţiei, curăţarea instituţiilor corupţie, atragerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă bine plătite, reducerea sărăciei şi creşterea pensiilor.

Citeste si:
Noile măsuri anti-COVID-19 propuse de CNSU au fost aprobate de Guvern
Noile măsuri anti-COVID-19...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Natalia Gavriliţă a mai menționat şi despre problemele cu care are de a face ţara: migraţia şi scăderea natalităţii, infrastructură rea, sistemul de educaţie şi sănătate precar.

De asemenea, șefa Guvernului a mai adus în discuție și promovarea politici externe active şi întreprinderea paşilor necesari pentru aderarea ţării la UE.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.