Parlamentul Republicii Moldova a oferit astăzi votul de încredere noului guvernului. Acesta este condus de Natalia Gavriliţă, şefa noului guvern desemnată de preşedintele Maia Sandu.

Noul Guvern al Republicii Moldova a primit votul de încredere

Noul guvernul a primit 61 de voturi din totalul de 101 de voturi. Toate voturile pentru au fost oferite de Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

La alegerile parlamentare repetate din 11 iulie, platforma PAS a obţinut o majoritate de 63 de mandate în legislativ din cele 101, iar Partidul Socialiştilor şi Comuniştilor a obținut 32 de mandate, iar cele 6 mandate rămase au revenit partidul Şor.

Natalia Gavriliţă, șefa noului Guvern şi-a prezentat programul de activitate şi lista cabinetului său de miniştri în plenul parlamentului.

Programul de activitate a noului Guvern

Natalia Gavriliță a declarat că Programul “Moldova vremurilor bune” numără printre priorităţi reforma justiţiei, curăţarea instituţiilor corupţie, atragerea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă bine plătite, reducerea sărăciei şi creşterea pensiilor.

Natalia Gavriliţă a mai menționat şi despre problemele cu care are de a face ţara: migraţia şi scăderea natalităţii, infrastructură rea, sistemul de educaţie şi sănătate precar.

De asemenea, șefa Guvernului a mai adus în discuție și promovarea politici externe active şi întreprinderea paşilor necesari pentru aderarea ţării la UE.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 August 2021 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.