Scoția este primul stat din lume care a decis să renunțe la distanțarea socială. În plan este ca țara să renunțe și la izolarea completă pentru elevi, începând cu 9 august 2021.

Prima țară care a renunțat la distanțarea socială

Scoția este prima țară din lume care a decis să renunțe la distanțarea socială, relatează The Guardian. Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon a confirmat că se are în vedere și la renunțarea izolării complete pentru elevi începând cu 9 august 2021.

Elevii vor reveni la școală peste două săptămâni și nu vor mai fi obligați să se izoleze complet timp de 10 zile dacă un copil din clasa lor este testat pozitiv pentru COVID-19. Singura condiție este ca cei care au intrat în contact cu persoana infectată să aibă un test COVID negativ.

Masca rămâne măsură obligatorie

Dintre toate, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pentru elevii din gimnaziu, în spații precum sălile de clasă sau în zona clădirii școlii.

Dacă un adult este identificat drept contact apropiat al unei persoane infectate cu COVID-19, acesta nu va mai fi nevoit să stea izolat timp de 10 zile dacă este vaccinat complet și dacă rezultatul unui test COVID PCR este negativ.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2021 - 05 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.