Un sat din Turcia a fost cuprins de flăcări în doar câteva minute. Incendiile de vegetație au mistuit hectare întregi de pădure și terenuri din sudul şi estul Turciei.

Un sat din Turcia a luat foc în doar câteva minute din cauza incediilor de vegetație

Un corespondent Sky News a mers la fața locului pentru a comenta situația și a transmite cu adevărat situația catastrofală.

Flăcările uriașe au mistuit satul preț de 20 de minute și continuau să înainteze spre alte terenuri. Vântul a favorizat extinderea rapidă a focului care părea de neînvins.

„Aceste imagini arată cât de repede se petrece totul. Noi tocmai am venit din acea parte, drumul este cuprins de flăcări acum, iar la capătul acelui drum este un mic sat cu câteva sute de locuitori, aproape de Bodrum.”, a transmis corespondentul.

Localnicii au fugit panicați

Corespondentul a asistat la toatece scenele de groază care s-au petrecut acolo, punându-și chiar viața în pericol. În doar câteva minute, flăcările au ajuns până în spatele reporterului. Acestea s-au extins pe toate părțile și au transformat în scrum tot ce le ieșea în cale.

Citeste si:
VIDEO Petrecere live cu manele și băutură într-o închisoare din...
VIDEO Petrecere live cu...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Incendiul de vegetație i-a alarmat groaznic pe localnici, aceștia fugind panicați din calea flăcărilor. Alții au sărit în ajutorul pompierilor care încercau disperați să se lupte cu flăcările mistuitoare, însă riscul era prea mare, astfel încât autospecialele pompierilor au primit ordin să se retragă. Rafalele puternice de vânt sunt unul dintre motivele pentru care flăcările au înghițit cu repeziciune localitatea.

„Hai să coborâm, Kevin, pentru că focul înaintează şi în spatele nostru şi nu vreau să fim prinşi în capcană. Continuă să mergi, dacă poţi. A fost multă panică în sat când am mers acolo, puteţi vedea cum coboară focul pe versant. Sătenii erau foarte panicaţi pentru că erau de fapt pe cont propriu”, a descris Alex Crawford, corespondent Sky News.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.