Un fenomen mai puțin obișnuit pentru această perioadă a avut loc în Brazilia. Teritoriul țării a fost acoperit de zăpadă.

Ninsorile au acoperit Brazilia

Câteva zeci de orașe din emisfera sudică a Americii au fost acoperite de zăpadă. Fenomenul a șocat lumea, pe străzile orașelor instalându-se brusc iarnă în mijlocul verii. Oamenii însă nu au stat prea mult pe gânduri și au trecut direct la acțiuni. Aceștia s-au bulgărit, au făcut oameni de zăpadă și s-au bucurat de atmosferă.

Conform meteorologilor, ninsoarea a fost provocată de un val de aer care a favorizat temperaturile pentru precipitații sub formă de ninsoare. Aceștia mai susțin că vremea rece și zăpada se va menține și în următoarele zile și se așteaptă și alte ninsori.

Schimbări climatice în întreaga lume

Schimbările climatice deja nu mai sunt o noutate pentru nimeni. În timp ce în Brazilia s-a instalat iarna în adevăratul sens al cuvântului, în Siberia au loc incendii de vegetație din cauza secetei și a căldurilor extreme.

Flăcările au cuprins și pădurile din California care ard văzând cu ochii. Recent, incendiile de vegetație au ajuns și în Turcia, în zona Alanya, unde mii de turiști străini se odihnesc în vacanță.

Germania însă este greu încercată de ape, unele orașe fiind inundate total și provocând pagube enorme.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.