Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra Fâşiei Gaza duminică după lansarea unor baloane incendiare spre teritoriul său din enclava palestiniană care au provocat incendii de vegetaţie, notează AFP.

Loviturile, care nu au făcut victime, au luat ca ţintă o zona nelocuită din nordul enclavei şi un loc de antrenament al mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, la Khan Younes (sud), au indicat surse in cadrul serviciilor de securitate palestiniene.

Israelul anunţase anterior că va reduce la jumătate zona de pescuit autorizată în largul Fâşiei Gaza.

"S-a decis reducerea zonei de pescuit autorizate în Fâşia Gaza de la 12 mile marine la şase mile marine", a afirmat filiala militară a organismului israelian responsabil pentru operaţiunile civile din teritoriile palestiniene (COGAT).

"Decizia a fost luată din cauza lansării unor baloane incendiare din Fâşia Gaza în direcţia Israelului, ceea ce constituie o încălcare a suveranităţii israeliene", potrivit comunicatului COGAT.

El a avertizat că "Hamas, responsabil de activităţile din Fâşia Gaza şi de toate acţiunile desfăşurate din Fâşia Gaza spre statul Israel, trebuie să sufere consecinţele violenţelor comise împotriva cetăţenilor statului Israel".

Duminică mai devreme, incendii de vegetaţie au fost stinse "în trei locuri situate într-o mică zonă din regiunea Eshkol", a indicat un comunicat al pompierilor israelieni, precizând că "un expert a ajuns la concluzia că focurile au fost provocate de baloane incendiare".

La 12 iulie, Israelul a anunţat extinderea zonei de pescuit acordată locuitorilor din Fâşia Gaza şi a importurilor autorizate în această enclavă, cele mai noi măsuri care urmăresc relaxarea controlului impus în timpul conflictului sângeros din mai dintre statul evreu şi mişcarea islamistă Hamas. AGERPRES.

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.