Un safir din Caşmir de 27 de carate a fost adjudecat pentru suma de 2,1 milioane de euro la o licitaţie organizată în Monaco de Hotel des Ventes de Monte Carlo.

Cu o valoare estimată între 2 şi 3 milioane de euro, această piatră preţioasă, montată pe un inel de platină, aur galben şi diamante, a avut un preţ de pornire de 1,7 milioane de euro la licitaţia desfăşurată la Café de Paris Monte Carlo.

Şapte cumpărători interesaţi au licitat telefonic înainte de lovitura finală a ciocanului.

Cumpărătorul, de naţionalitate italiană, va trebui să plătească în total 2,7 milioane de euro, sumă ce include taxele, pentru această bijuterie care a aparţinut anterior unei familii princiare europene.

Cele mai frumoase specimene de safire din Caşmir, foarte apreciate de colecţionari, se vând în mod regulat cu peste un milion de euro.

În secolul al XIX-lea, o alunecare de teren din Himalaya a scos la iveală un zăcământ de pietre excepţionale, a explicat casa de licitaţii.

În prezent, majoritatea zăcămintelor din această regiune sunt închise, ceea ce explică raritatea şi valoarea acestor pietre „de un albastru intens şi de o strălucire mătăsoasă şi catifelată'', a adăugat HVMC.

În 2014, „Blue Belle of Asia'', un safir din Sri Lanka de 392 de carate montat pe un colier cu diamante, a fost vândut pentru o sumă astronomică de 17,29 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la Geneva.

Dintre cele 450 de loturi de bijuterii scoase la vânzare în cadrul licitaţiei de luni, 80% şi-au găsit un cumpărător, pentru un total de 6 milioane de euro, informează AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2021 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.