Omul de afaceri Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon şi al companiei de tehnologie spaţială Blue Origin, va face o donație de 200 de milioane de dolari Institutului Smithsonian, complex emblematic de muzee americane.

Jeff Bezos donează 200 de milioane de dolari Institutului

Din această donaţie record, 70 de milioane de dolari vor fi utilizaţi pentru renovarea Muzeului Naţional al Aerului şi Spaţiului. Jeff Bezos este prezent pe piaţa turismului spaţial prin intermediul Blue Origin, iar pe 20 iulie va realiza un zbor spaţial la bordul unei rachete construite de compania sa.

Suma de 130 de milioane de dolari va fi consacrată lansării unui nou centru educaţional care va purta numele celebrului antreprenor, cel mai bogat om de pe planetă. Centrul educaţional Jeff Bezos va avea sediul în centrul Washingtonului şi va propune programe şi activităţi care au drept obiectiv stimularea interesului în rândul elevilor pentru ştiinţe, tehnologie, inginerie, arte şi matematică.

''De la înfiinţarea sa, Smithsonian a beneficiat atât de finanţări federale, cât şi de generozitatea unor donatori vizionari'', a declarat Lonnie Bunch, secretarul Smithsonian.

Cel mai mare complex muzeografic, educaţional şi de cercetare din lume

Celebra instituţie culturală din Washington, fondată în 1846, administrează muzee, centre de cercetare şi o grădină zoologică şi se mândreşte că este cel mai mare complex muzeografic, educaţional şi de cercetare din lume.

''Smithsonian joacă un rol esenţial pentru a stimula imaginaţia viitorilor noştri constructori şi visători'', a adăugat Jeff Bezos.

''Fiecare copil se naşte cu un mare potenţial, iar inspiraţia deblochează acest potenţial. Dragostea pentru ştiinţă, inovaţie şi spaţiu au fost sursele mele de inspiraţie şi sper că această donaţie îi va ajuta şi pe alţii în acest sens'', a mai spus miliardarul.

Nenumărate donații pentru institut

Jeff Bezos, deţinătorul unei averi estimate de revista Forbes la 212 miliarde de dolari, este un mai vechi susţinător al Smithsonian. Este totodată foarte ataşat de capitala americană, unde deţine o locuinţă într-un cartier select, şi este proprietarul publicaţiei ''Washington Post''.

Citeste si:
Elon Musk îl ironizează pe Jeff Bezos. Tensiunile dintre cei doi cresc
Elon Musk îl ironizează pe...

Spre deosebire de fosta sa soţie, MacKenzie Scott, Jeff Bezos nu era până în prezent cunoscut în mod deosebit drept un filantrop, în ciuda faptului că a alocat 10 miliarde de dolari pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, cea mai mare donaţie de caritate individuală făcută în 2020, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.