Patru persoane au decedat şi alte 30 sunt declarate dispărute în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor ce au avut loc în vestul Germaniei. Șase case au fost luate de apele unui rău ieşit din matcă.

Persoane dispărute și morți în urma ploilor abundente din vestul Germaniei

"Numeroase persoane date dispărute" se aflau pe acoperişurile caselor măturate de ape în comuna Schuld, din landul Renania-Palatinat, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz, citat de AFP.

Potrivit DPA, cele patru decese au fost înregistrate în districtul Ahrweiler. Miercuri, ploile abundente au provocat pagube materiale masive, închiderea mai multor autostrăzi şi evacuări în masă.

Landul Renania de Nord-Westfalia a fost cel mai afectat de ploile abundente, cauzate de un sistem meteorologic de joasă presiune pe care meteorologii germani l-au denumit "Bernd". Părţi ale oraşului Dusseldorf, capitala landului Renania de Nord-Westfalia, au fost evacuate miercuri înainte ca râul Düssel să iasă din matcă. În landul vecin Renania-Palatinat, districtul Vulkaneifel a fost obligat să declare starea de urgenţă.

Unele localități sunt innaccesibile

"Situaţia este foarte gravă, avem multe drumuri inundate şi sate devenite inaccesibile", a declarat miercuri seara administratorul districtului, Julia Gieseking, aflată în oraşul Daun, adăugând că starea de urgenţă va permite mobilizarea armatei pentru a ajuta la eforturile de ajutorare.

Tot în landul Renania de Nord-Westfalia, un pompier din oraşul Altena, aflat în regiunea Sauerland, s-a înecat, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un azil de bătrâni cu 76 de rezidenţi din oraşul Hagen, situat în Valea Ruhr-ului, a fost evacuat miercuri din cauza inundaţiilor. "Azilul a fost foarte grav afectat şi este acum nelocuibil", a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii. Unele părţi ale oraşului Hagen erau încă inaccesibile miercuri seara. "Oamenii sunt disperaţi", a precizat un purtător de cuvânt al al poliţiei, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.