Un enorm diamant brut a fost descoperit în iunie în Botswana, a informat miercuri compania canadiană Lucara.

Piatra preţioasă de 1.174 de carate, descoperită pe 12 iunie, "fură" locul al treilea în topul celor mai mari diamante din lume de la o altă piatră excepţională descoperită doar cu câteva zile mai devreme, pe 1 iunie, în aceeaşi ţară, de o altă companie minieră.

Aceasta este o "descoperire istorică, atât pentru noi, cât şi pentru Botswana", a afirmat directoarea generală a companiei Lucara, Naseem Lahri. "În ierarhia celor mai mari diamante se află pe locul al treilea", a declarat ea cu mândrie pentru AFP, în timpul prezentării sale guvernului de la Gaborone.

Această ultimă descoperire consolidează poziţia Botswanei de lider pe scena mondială a celor mai mari diamante descoperite, cu şase dintre cele mai mari diamante din lume.

Preşedintele Mokgweetsi Masisi a salutat acest "moment fascinant" şi frecvenţa tot mai mare a descoperirilor de diamante din ţară.

Retail jobs

Diamantul de 1.098 de carate descoperit pe 1 iunie aparţine Debswana, o companie deţinută în comun de guvern şi de compania sud-africană De Beers, informează AGERPRES.

Cel mai mare diamant cunoscut este "Cullinan", de peste 3.100 de carate, descoperit în Africa de Sud în 1905.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.