Allison Mack a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru apartenenţa sa la secta DOS, o organizaţie piramidală de sclave sexuale.

Acuzarea a recomandat o pedeapsă cu o durată inferioară celei prevăzute de lege - între 14 şi 17 ani şi jumătate de închisoare - având în vedere colaborarea actriţei cu autorităţile pe durata anchetei. Judecătorul Nicholas Garaufis a stabilit în cele din urmă o pedeapsă de trei ani pentru fiecare dintre cele două capete de acuzare (şantaj şi conspiraţie în vederea comiterii acestei infracţiuni), ambele sentinţe putând fi ispăşite concomitent.

Allison Mack (38 de ani) a furnizat echipei procurorului federal din Brooklyn informaţii preţioase vizând mecanismul de funcţionare a DOS, precum şi asupra acţiunilor lui Keith Raniere. Actriţa a dezvăluit că gurul îşi incita colaboratoarele din cadrul organizaţiei să recruteze femei şi să le oblige să întreţină relaţii sexuale cu el.

Retail jobs

Actriţa, care a interpretat rolul celei mai bune prietene a lui Clark Kent în „Smallville'' (2001-2011), a furnizat totodată anchetatorilor înregistrarea unei conversaţii cu Keith Raniere, care s-a dovedit crucială pentru acuzare.

Cu prilejul acestei discuţii, cel care era supranumit „Vanguard'' de către discipolii săi, îi explica lui Allison Mack modul de desfăşurare a ceremoniei de însemnare a sclavelor din secta DOS. În timpul acestui ritual filmat, iniţialele gurului erau înscrise pe piele cu ajutorul unui stilou medical de cauterizare.

Înregistrarea, prezentată în timpul procesului, dovedeşte că ceremonia de însemnare a fost ideea lui Keith Raniere, lucru pe care liderul sectei l-a negat până acum. În timpul discuţiei, gurul îi explică totodată lui Allison Mack cum să le spună sclavelor, în timpul ceremoniei, că este dorinţa lor de a fi marcate „astfel încât să nu pară că au fost forţate''.

Citeste si:
Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și 9 luni de închisoare cu...
Nelu Iordache a fost...

Keith Raniere a fost condamnat în octombrie 2020 la 120 de ani de închisoare pentru rolul său în DOS şi NXIVM, o organizaţie mult mai amplă, care a organizat cursuri şi seminarii la care au participat mii de persoane în perioada 1998-2018.

Allison Mack şi-a cerut iertare victimelor şi persoanelor aflate în sala de judecată. Actriţa a spus că este „cuprinsă de remuşcări şi de vinovăţie'' în ceea ce priveşte acest „capitol oribil din viaţa sa''. „Mi-e ruşine de modul în care m-am purtat'', a mai spus ea, potrivit AGERPRES.

Într-o scrisoare adresată tribunalului, actriţa, care nu a mai apărut la televiziune din 2016, a afirmat că s-a schimbat şi că doreşte ''să se transforme în continuare într-o femeie mai iubitoare şi să dea dovadă de mai multă compasiune''.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2021 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.