Varianta Delta a noului coronavirus, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent aproximativ 20% din totalul noilor infectări înregistrate în Franţa, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii din această ţară, Olivier Veran, pentru postul radiofonic France Info.

Răspândirea acestei variante virale cunoaşte o evoluţie în creştere, întrucât prevalenţa ei pe teritoriul francez fusese estimată în urmă cu o săptămână la circa 9%-10% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 20% din noile cazuri (…) şi continuă să crească în procentaj, dar nu şi în cifre absolute, întrucât numărul total al cazurilor noi este în scădere”, a precizat Olivier Veran.

Doar 509 de cazuri noi au fost înregistrate luni în Franţa, iar incidenţa medie a infectărilor zilnice raportată la şapte zile a scăzut la valoarea de 1,819, înregistrând cel mai scăzut nivel al său din ultimele 10 luni, în comparaţie cu vârful de 42,225 din data de 14 aprilie.

„Varianta Delta devine treptat dominantă, aşa cum se întâmplă în toate ţările din lume, întrucât este mai contagioasă”, a adăugat ministrul Olivier Veran.

Germania a raportat la rândul ei luni că noile cazuri de COVID-19 cauzate în această ţară de varianta Delta au crescut de peste două ori într-un interval de o săptămână, pe măsură ce aceeaşi tulpină s-a răspândit în lumea întreagă, obligând anumite ţări să impună din nou restricţii de călătorie.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.