Variantele Delta şi Kappa ale virusului care produc COVID-19 se răspândesc în Italia. Aproape 17% din cazuri sunt cu aceste tulpini, anunță autoritățile italiene.

Cazurile de infectare cu variantele de coronavirus Delta şi „ruda” sa Kappa au crescut în Italia în ultima lună, reprezentând aproape 17% din totalul cazurilor de COVID-19, a anunţat, vineri, ISS (Institutul naţional de sănătate din Italia).
Varianta Delta devine dominantă, anunţă acesta.

Atât Delta, cunoscută şi sub denumirea B.1.617.2, cât şi Kappa, sau B.1.617.1, sunt versiunile unei variante care a fost detectată iniţial în India. Delta este cea considerată de OMS o „variantă care creează îngrijorare”.

„Cazurile variantelor Kappa şi Delta ... au crescut de la 4,2% în mai la 16,8% în iunie, pe baza datelor extrase pe 21 iunie”, a spus institutul.

„Monitorizarea epidemiologică arată o imagine care evoluează rapid, confirmând că şi în ţara noastră, ca şi în restul Europei, varianta Delta a virusului devine dominantă", a declarat Anna Teresa Palamara, directorul Departamentului de Boli Infecţioase al ISS, într-un comunicat.

Varianta Alpha a coronavirusului, detectată iniţial în Marea Britanie în 2020, rămâne cea mai răspândită în Italia, reprezentând 74,9% din cazuri, a spus ISS.

Italia a înregistrat 127.380 de decese legate de COVID-19 de când virusul a apărut în februarie anul trecut, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie şi a opta cea mai mare din lume. Până în prezent, ţara a raportat 4,26 milioane de cazuri.

Cazurile de coronavirus au scăzut constant de câteva săptămâni. Numărul zilnic al noilor infecţii a scăzut la 927 de la 951 joi, a declarat ministerul sănătăţii, în timp ce decesele legate de coronavirus au fost de 28 faţă de 30 cu o zi înainte.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.